Kittenbeleid

Wij doen er alles aan om gezonde, sociale en mooie Maine Coon kittens te fokken. Hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten als je een kitten aanschaft, wat we van jou verwachten, en hoe je contact kunt opnemen als je interesse hebt in een kitten of een specifieke combinatie.

Wat kun je van ons verwachten?

We doen er alles aan om erfelijke en besmettelijke ziekten te weren uit onze cattery. Al onze katten worden regelmatig getest op Fiv/Felv, en krijgen vanaf de leeftijd van één jaar iedere twee jaar een HCM/PKD echo. Ook nemen we met met alle katten een DNA test af (met o.a. PKDef, HCM-1, SMA en bloedgroepbepaling) en testen we op Patella Luxatie en Heup Dysplasie (HD). Lees ook onze visie op fokken.

Als de kittens mogen verhuizen, rond de leeftijd van 15-16 weken, zijn ze volgens schema ontwormd, tweemaal ingeënt en ontvlooid. Kittens die later niet voor de fok worden ingezet worden rond de leeftijd van 14 weken gecastreerd. Niet alle kittens worden zo maar voor de fok verkocht.

De kittens krijgen natuurlijk ook een Europees dierenpaspoort, een stamboom van Mundikat (FIFe) en een gezondheidsverklaring van de dierenarts mee. De prijs van een kitten is €1100,-. Voor fokkers gelden andere prijzen. Deze prijzen zijn op aanvraag.

De kittens groeien, vanaf een leeftijd van ongeveer 4 weken, op in onze woonkamer. Zo kunnen ze goed wennen aan het gezelschap van mensen, andere katten en de dagelijks gezelligheid van ons huis. Zo wennen ze ook aan vreemde geluiden (bijv. een stofzuiger), en kunnen ze, wanneer ze er klaar voor zijn, ook genieten van onze afgesloten tuin. Ook knuffelen en spelen we natuurlijk veel met ze!

Wat verwachten we van jou?

Liefde, heel veel liefde! :-)

We willen graag dat de kittens in een warm en fijn forever home terecht komen, waar hij/zij veel tijd kan doorbrengen met de nieuwe eigenaar en/of een soortgenootje. Maine Coons zijn niet graag alleen, en brengen graag veel tijd door met hun baasje of een soortgenootje.

De kat mag niet zonder toezicht naar buiten. Je kunt bijvoorbeeld het balkon afsluiten met een net, of de tuin catproof maken.

Ook is het belangrijk dat de kat alle nodige (medische) zorg krijgt. De lange haren van een maine coon moeten regelmatig gekamd en geborsteld worden. Ook verwachten we dat de kat de jaarlijkse inentingen en gezondheidscheck krijgt.

Heb je interesse in een kitten?

We werken niet met een wachtlijst. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief, die we uitsturen als we kittens hebben die een huisje zoeken. Ook houden we onze website en social media pagina's altijd goed bij. Hier kun je actuele informatie vinden en zien of er kittens beschikbaar zijn. 

Als je interesse hebt in een beschikbaar kitten, nodigen we je graag uit om eens langs te komen om kennis te maken. Zo kunnen we kijken of er een klik is tussen jou en het kitten, en tussen ons. Beiden zijn namelijk erg belangrijk!

Ook na de verhuizing van het kitten houden we graag contact met je, om te zien hoe het met het kitten gaat en hoe het kitten zich ontwikkelt. Ook staan we natuurlijk voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Wil je meer informatie?

Maak jouw eigen website met JouwWeb